BILJARD

Välkommna att spela biljard hos oss på Cyberzone. Biljardhallen har 5 stycken biljardbord som är 9 fots långa. Här har ni mjölighet att spela biljard i en lugn och avslappnad miljö men även spela under helger där det är mer itenstivt. Vi har ljudanläggning inne i hallen så ni kan förvänta er musik 

120 kr / tim
600 kr / hela hallen (5 bord)

Max 4 pers / bord. Legitimation lämnas i receptionen och återfås då köer m.m återlämnas.

Ring för att boka eller kom drop in
0455-33 33 11 eller 0768-868457

FÖRETAG / FÖREINGAR

Boka i slutet sällskap. Välkommen att boka in några roliga timmars kvällsaktivitet i vår fina biljardhall. Ett enkelt och trevligt sätt att umgås i lugn och ro. Lokalen är inredd med soffor och bord där ni kan sitta och umgås under spelets gång. Biljard är en lugn och avslappnande aktivitet som i princip alla kan utföra. Vi har också ett konferensrum som kan bokas i samband med ert besök.

SPELREGLER

Vit boll (egen boll - egon) "förlöper" i hålet

Att stöta innan alla bollar har slutat röra sig. ”Hoppstöt” genom att svepa med kölädret under vit, dvs när egen boll hoppar till pga en ”kix” (en oren kontakt mellan köläder och vit, lädret glider av bollen). Gäller ej vid giltig hoppstöt om man höjer upp kön och stöter igenom vit. Används mest av tävlingsspelare och normalt sett med en speciell kö avsedd att hoppa med. Vit flyger av bordet. Dubbelstöt, dvs att köspetsen träffar egen boll mer än en gång. Svårt att bedöma, men generellt gäller att du kan ej stöta framåt mot en boll som ligger kloss med vit utan att göra en dubbelstöt. Det är i och för sig möjligt genom att höja upp kön och stöta neråt igenom, men det är ändå av mycket hög svårighetsgrad – inget för den glade amatören. Att stöta utan att minst en fot har kontakt med marken. ”Touche” – att med kö, klädesplagg eller någon kroppsdel röra vid biljardbollarna. Att inte spela egen boll eller nummerboll i vall efter träff, dvs om inte någon boll går i hål. ”Skjutstöt” – att köspetsen, kölädret, är i kontakt med egen boll längre än tillåtet. En skjutstöt är en fösning av vit boll.

9-BALL

Till att börja med läggs endast nio bollar upp i kakan, press, format rad efter rad på följande sätt: en boll, två bollar, tre bollar, två bollar, en boll. 9:an läggs i mitten, dvs i tredje raden, och 1:an läggs längst fram. Kakan placeras med 1:an ovanpå huvudpricken som är märkt på bordet. Därefter spränger en av spelarna. 9-ball spelas i rotation, dvs man sänker boll efter boll (först 1:an, sedan 2:an, osv) framtill att någon sänker 9:an, vinstbollen, antingen som sista boll eller genom en ”kombinationsstöt” t.ex. genom att spela 1:an på 9:an. Man vinner också ifall 9:an sänks i sprängningen, eller genom en ”caromstöt”, dvs genom att vit träffar avsedd boll, men att vit sedan träffar och sänker 9:an i samma stöt.

14-1

Spelas med samtliga bollar. Ett dessängspel där alla bollar är värda en poäng var. Kakan läggs upp som i 8-ball men öppningsstöten är annorlunda. I regel ”safe-öppnar” man genom att spela tunt med medskruv på kakans yttersta hörnkantboll för att dels, 1. få två bollar plus vit i vall (vilket är ett krav), samt 2. lämna så få lägen som möjligt till din motspelare eftersom denne annars kan göra en hög serie. Den som öppnar har sällan till aldrig fördel av att göra det och därför är det viktigt att vinna teckningen som i regel avgör vem som öppnar, såvida inte något självmant öppnar. Innan man lägger upp för nytt parti i 14-1 sparas alltid den sista bollen, ”sprängbollen”, för att kunna fortsätta sin serie och därför är det viktigt att ens ”spelmönster”, dvs i vilken ordning man plockar av bollarna, är bra så att man landar med en vinkel på sprängbollen för att kunna öppna kakan återigen och fortsätta sin serie.

GALLERI