DART

Välkommen att spela dart i Karlskrona. Hos oss på Cyberzone kan du spela på två av våra dart tavlor av modellen Scolia som är ett helautomatiskt dart system som räknar poängen åt er. 

120 kr / tim

1-4 personer per tavla. Legitimation lämnas i receptionen och återfås då pilar m.m återlämnas.

Ring för att boka eller kom drop in.
0455-33 33 11 eller 0768-868457

HUR SPELAR MAN

Om du inte har någon kunskap om dart och inte bryr dig om regler eller poäng, är det enklaste sättet att spela helt enkelt att kasta en dart och försöka slå tjurens öga på darttavlan. Det finns mer med dart än vad som syns. Att slå målet är bara en del av det. Det finns olika dartspel som du kan spela beroende på din kompetensnivå, och det finns många andra saker att tänka på som dartbrädesavstånd, dartpoäng osv.

SPELREGLER

501 eller 501

501 (poäng) är en gren inom dart. 301 sker med samma regler.

Matchen inleds med att bestämma vilken av de två deltagarna som ska börja kasta sina upp till tre pilar. Detta sker antingen genom att de singlar en slant, singling, eller genom middling. Middling innebär att spelarna kastar varsin pil mot ”bullen” (bull’s eye) och den spelare vars pil kommer närmast börjar.

Båda spelarna börjar på 501 poäng per ”leg”. I motsats till i de flesta andra sportsammanhang sker poängräkningen nedåt. Om spelaren till exempel träffar 15 poäng dras detta från den tidigare summan. Spelarna försöker kasta på höga siffror, helst ”trippel 20” för att då kunna räkna ner maximalt 180 poäng på upp till tre pilar per kastomgång. Bullen är värd 50 poäng och ringen utanför 25 poäng. Bara pilar som sitter kvar räknas.[3]

För att vinna ett leg/set måste spelaren gå ut på en dubbel, bullen eller vid vissa tillfällen vinna med tie break. Med dubbel menas att spelaren måste träffa det smala band i tavlans ytterkant som ger dubbel poäng för att kunna avsluta leg/set. Tiebreak spelas efter 39 eller 45 kastade pilar (eller ingen tiebreak alls), antalet varierar mellan olika tävlingar och seriesystem. I tiebreak måste kastaren få fler poäng än motspelaren för att vinna setet

BÄSTA POÄNG (CRICKET)

Om du inte har någon kunskap om dart och inte bryr dig om regler eller poängpoäng, är det enklaste sättet att spela helt enkelt att kasta en dart och försöka slå tjurens öga på darttavlan. Det finns mer med dart än vad som syns. Att slå målet är bara en del av det. Det finns olika dartspel som du kan spela beroende på din kompetensnivå, och det finns många andra saker att tänka på som dartbrädesavstånd, dartpoäng osv.

KLOCKAN

En annan populär variant på dart är att man ska sätta alla siffror i ordningsföljd. Man turas om att kasta 3 pilar och ska alltså börja med att träffa 20, sedan 19 osv. tills man har 1:an kvar. De gröna och röda områdena spelar alltså i detta spelet ingen roll. Som avslutning kan man spela med regeln att man måste sätta bullseye. En dart variant som passar medelbra spelare eftersom du ändå måste kunna sikta någorlunda.

GALLERI