SHUFFLEBOARD

Välkommen att spela shuffelboard i Karlskrona. Shuffleboard är ett ganska nytt spel i Sverige, men har anor från 1500-talets England. Spelet har sedan vidareutvecklats i USA. Spelet finns i två varianter där shuffleboard med kö är det som oftast finns på större båtar. Hos oss spelar ni på två 22ft (6,71 m) långt bord där man använder handen för att stöta iväg puckarna. Puckarna glider otroligt lätt på den långa spelplanen, tack vare den sand (silikon blandat med valnötsskal) som strös på spelytan.

180 kr / tim

Vi rekommenderar 2-8 pers / bord

Ring för att boka eller kom drop in
0455-33 33 11 eller 0768-868457

HUR SPELAR MAN

Spelet går ut på att stöta sin sten så att den hamnar inom poängområdet. Ju närmare kanten man kommer, ju högre poäng får man. Stöter man för långt och kommer utanför kanten är stenen död. Varje spelare eller lag har 4 stycken puckar, röd eller blå. För att bestämma vem som börjar spelas en puck per lag och närmast motsatt kant börjar eller varför inte sten,sax, påse?

REGLER

3. Den första spelare som uppnår 15 poäng (korta spelet) eller till 21 poäng (långa spelet) vinner.
4. Markering finns på bordet för poängberäkning 1-4 poäng. 5 poäng ges om pucken hänger över kanten men fortfarande är kvar på spelytan.
5. Alla puckar måste passera linjen som markerar starten för 1-poängs zonen från den sida du spelar ifrån (den linjen som är närmast mitten på Shuffleboardet.) annars kommer de att plockas bort från spelet.
6. Pucken eller puckarna av samma färg som kommer närmast den bakre kanten erhåller poängen.
7. Både fötterna måste vara bakom 1-poängs strecket som är närmast spelaren.
8. Slå två puckar samtidigt är inte tillåtet.
9. Hela pucken måste ha vara på insidan av poängfältet. Nuddar pucken linjen så gäller den lägre poängen.

Galleri